Sunta
VİDALARI
Sunta Vidaları
Sivri ucu ve derin diş yapısı sayesinde malzemeye herhangi bir ön delme işlemi gerektirmeden kolayca uygulanır. Sunta, MDF, yumuşak ve sert ağaç tipleri gibi birçok çeşit malzemede kullanıma elverişleridir. Yüksek tutuş gücü sağlar.
Kullanım Alanları
- Ahşap Pencere İmalatı
- Mobilya İmalatı
Yıldız Havşa Baş - YHB
DIN
7505
3,0×16
3,0×18
3,0×20
3,0×25
3,0×30
3,5×13
3,5×16
3,5×18
3,5×20
3,5×25
3,5×30
3,5×35
3,5×40
3,5×45
3,5×50
4,0×13
4,0×16
4,0×18
4,0×20
4,0×25
4,0×30
4,0×35
4,0×40
4,0×45
4,0×50
4,0×60
4,5×40
4,5×45
4,5×50
5,0×20
5,0×25
5,0×30
5,0×35
5,0×40
5,0×45
5,0×50
5,0×60
5,0×70
5,0×80
6,0×50
6,0×60
6,0×70
6,0×80
6,0×100
6,0×120
Vidalama işleminde PZ2 uç kullanınız.
Tork ayarlı akülü tornavida kullanınız.
Sunta vidaları benzersiz özellikleri ile ön plana çıkarlar.
- Sivri ucu ve derin diş yapısı sayesinde malzemeye ön delme işlemi gerektirmeden kolayca uygulanır. Kullanım kolaylığı sağlar.
- Sunta, MDF, yumuşak ve sert ağaç tipleri gibi birçok çeşit malzemede kullanıma elverişlidir.
- Yüksek tutuş gücü sağlar.
- Sertleştirilmiştir.
- Kolay montajının yanı sıra kolay sökülmesi de önemli bir avantajdır.
- Çinko ve sarı çinko kaplama seçenekleriyle sunulur.
Vidalama işleminde PZ2 uç ve tork ayarlı akülü tornavida kullanımı önerilmektedir.
Sunta Vidası Nedir
Sunta Vidası Çeşitleri ve Ebatları
Sunta vidalarının iki yaygın türü vardır: Düz uçlu ve tam dişli.
Düz uçlu vida, ahşabı ahşaba sabitlerken kullanılır ve delme işlemi sırasında ahşabı aynı hizada tutabilme özelliğinden dolayı doğru uygulandığında kusursuz bir yüzey oluşturur. Vidanın düz sap kısmı, vidanın üstteki tahta parçasında dönmesine ve aynı zamanda alt parçayı üst parçaya doğru sıkıca çekmesine izin verir, böylece ikisi arasında boşluk kalmaz. Düz uçlu ayrıca vida başının alt parçaya sürülürken üstteki tahta parçasına çekilmesini de önler.
İnce metal veya malzeme parçalarını ahşaba sabitlemek için ise tam dişli vidalar idealdir. Düz uçlu vidaların aksine, tam dişli bir vidanın üst malzemesi şaft boyunca hareket edemez, iplikler tarafından yerinde tutulur. Daha dayanıklı olmalarının yanı sıra kurulduktan sonra daha uzun süre dayanmalarını sağlar.Bu vidalar çoğu doğrama ve sabitleme uygulamaları için idealdir.
Sunta vidalarının ebatları ise çok çeşitlidir. Ebatlar kullanım alanı ve yerinde önem kazanır. Her kullanım alanı için uygun sunta vidası ebadı vardır.
Sunta vidalarının çapı da farklı farklıdır. 3, 3.5, 4, 4.5, 5 ve 6 mm olan çaplara göre uzunlukları vardır. Bu vidaların en kısası 16 mm, en uzunu ise 180 mm’dir.
Sunta Vidasını Nasıl Alabilirsiniz
Vida satın alma aşamasında öncelikle doğru uygulama alanı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin ince metal veya malzeme parçalarını ahşaba sabitlemek istiyorsanız tam dişli sunta vidası almanız gerekir. Ebatlarını da doğru belirlediniz vidaları üreticilerden kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Suntayı Monte Etmek için Kaç Vida Gereklidir
Sunta, en yaygın şekilde kullanılan döşeme tahtalarıdır. Sunta çok yönlüdür ve çok yönlülüğü, öğelere ve kişisel gereksinimlere dayanacak şekilde kullanılabileceği anlamına gelir. Döşeme dilli ve oluklu ise, döşeme tahtaları doğal olarak kendilerini bir arada tutacağından daha az sunta vidası gerekecektir, ancak ortak bir fikir birliği, her bir kiriş boyunca eşit aralıklarla yerleştirilmiş beş vidaya ihtiyaç duyacağınızdır. Bu, kart başına 30 adede kadar vida kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Uygulama Araçları ve Bits Uçlar
Suntaya bir başka ahşap ya da metale montajlamak içn gereken uygulama araçlarının en önemlisi matkap. Sunta vidası montajı yapılırken kablosuz bir matkap kullanılabilir. Kullanılacak matkap için uygun bits uçları da bulunmalı, farklı vidalar için kullanılan farklı bits uçlarından uygun uç seçilip kullanılmalıdır. Vidalama işleminde PZ2 uç kullanılması gerekmektedir.
İHTİYACINIZ OLANLAR
Sunta vidası montajı yaparken ihtiyacınız olanlar ise şöyle sıralanır:
- Matkap
- Tork ayarlı akülü tornavida
- Çalışma lambası veya lambası
- Sunta vidası
ADIMLAR
Tüm bu hazırlıkların ardından adım adım sunta vidası montajını anlatmaya geldi sıra.
- Kullanacağınız vidayı seçin.
- Vidalara uygun bir matkap ucu seçin. Matkap ucunun çapı vidalardan biraz daha küçük olmalıdır.
- Vidanın uzunluğunu ölçün. Ardından vidanın uzunluğunu işaretlemek için bandı matkap ucunun üzerine sarın. Bant, çok derin delmeyi engelleyebilir.
- Banda ulaşana kadar deliği delin.
- Delikteki fazla malzemeyi temizleyin.
- Malzemeyi deliğin üzerine yerleştirin ve ardından malzemeyi vidalayın.
DUVARI AYDINLATIN
Duvardaki yan ışık, siz sürerken vidaların derinliğini izlemeyi çok daha kolay hale getirir. Çalışma alanının yan tarafındaki çalışma lambası iyi ışık verir ancak duvara yakın herhangi bir sıradan lamba seti etkili bir şekilde çalışmanıza izin verecek kadar yan ışık sağlar.
MATKABI HAZIRLAYIN
Matkabınıza yeni bir vida ucu takın. Aşınmış uçlardan kaçının. Ayrıca matkabınızın bir yan sapı varsa, daha iyi bir kavrama için onu takın.
Matkabınızın ayarlanabilir bir debriyajı varsa, matkabın torkunu en düşük seviyeye ayarlayın, bu da matkabın vidaları çok derine sürmesini önlemeye yardımcı olur.
VİDAYI MONTE EDİN
Bu aşamaları geçtikten sonra sıra vidanın monte edilmesine geldi. Vidayı yavaş bir hızda sürmeye başladığınızda ağırlığınızı matkabınıza dayayın. Yeterli basınç olmadan, uç, ahşaba doğru ilerledikçe vida başını soyabilir. Ne kadar fazla basınç yaratırsanız, vida başı montaj yapılan malzemeye ulaştığında o kadar iyi kontrole sahip olursunuz. Sürerken, vidanın ilerleyişini bir açıdan izleyin.
En iyi seçenek, eğer yapabiliyorsanız, matkabı durdurmadan vida kafasını tek bir yumuşak hareketle sürmek ve batırmaktır. Sadece sürücü ucunun vida kafasına sabitlendiğinden emin olun, matkaba biraz baskı uygulayın ve yavaşça tekrar vidalamaya başlayın.
Vidanın başı malzemeye ulaştığında ve bir çukur oluştuğunda matkabı yavaşlatın ve durdurun.
Son adım da açılan deliğe uygun uç ile vidayı monte etmektir.
Bu ürünümüzle ilgili teklif almak isterseniz, hemen formu doldurun, size ulaşalım.